NEU3D Laboratuvarına Deneysel Araştırma Ödülü

Yakın Doğu Üniversitesi NEU3D Laboratuvarı, Hücre ve Doku Üretimi çalışmaları yapılan 3D Biyo-Yazıcı’nın çocuk cerrahisi alanında kullanımı üzerine yürütülen çalışmalar nedeni ile 37. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi’ndeDeneysel Araştırma Ödülüne” layık görüldü.

Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezine (DESAM) bağlı NEU3D Laboratuvarı araştırmacıları Doç. Dr. Emil Mammadov, Ersin Aytaç, Ali Türk, Nurullah Akkaya, Görkem Say, Berk Yılmaz, Gökhan Bürge, Tolga Yırtıcı ve Ertunç Kırgül tarafından geçen yıl üretilen ilk üç boyutlu biyo yazıcı ile “Üç Boyutlu Biyo-Üretim: İlk İzlenimlerimiz ve Çocuk Cerrahisindeki Potansiyeli” başlığında Çocuk Cerrahisinde doku kullanım alanları üzerine çalışmalar yürüttü.

NEU3D Laboratuvarı ekibinin üç boyutlu tasarım ve baskı konusunda dört yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Doç. Dr. Mamadov, Türk-Patent tasarım tescili, patent başvurusunun yanında bir de Araştırma Ödülü kazanmalarından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Üniversite Mütevelli Heyeti’ne Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi’ne teşekkür etti.