Marsha’nın Hikayesi

Marsha ile tanışın! O tam 2.5 yaşında ve oyun oynamayı çok seviyor, ama ne yazıkki zar zor hareket edebiliyor. Sevimli dostumuz Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne düzelemeyen Aşil tendonu probleminden dolayı geldi. Aldığı darbe nedeniyle bacağında bulunan bir kas gerilerek bacağının düzgün çalışmasını engelledi. Hayal edin sadece üç ayağının üzerinde durabiliyordu! Bu sorunun tek bir çözümü vardı; özel tedavi.

Yakın Doğu Üniversitesi 3B Tasarım ve Baskı Laboratuarı, veteriner hekimlerimizinle Marsha’yı iyileştirecek bir çözüm üretti. Gün boyunca bacak kaslarını açmak için aldığı fizik tedaviden sonra, bacağını bükmemeliydi. Schröder-Thomas adı verilen genellikle insanlar için tasarlanmış ama hayvanlar için de kullanılan bir alete ihtiyaç vardı. YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı ve YDÜ Hayvan Hastanesi ile birlikte Marsha için 3B basılmış bir alet üretildi, böylece fizik tedaviden sonra bacağını gergin tutabiliyordu. Üç günlük kısa bir çalışmadan sonra sonuçlar oldukça iyiydi, dizini 110 dereceden 135 dereceye kadar gerebiliyordu!

Marsha’nın tedavisi hala devam ediyor. Son olarak ayağının üzerine basması kaldı. Marsha’nın bacağına tam olarak basabilmesi ve kalkabilmesi için YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuarı, Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi ve Rehabilitasyon Bölümü ile birlikte çalışıyor. Marsha ayağının üzerinde durabilirse ek bir tedaviye gerek kalmayacak çünkü bacak kasları yeterince güçlenecek. Ayrıca Marsha’nın bacağındaki spazmların da azaldığını gördük. İyileşmen dileğiyle, sevgili Marsha!