YDÜ Tıp Fakültesi’nin “Bilimsel Ortamda Teknolojik Gelişmeleri Hayatla Buluşturan Çalışmaları”, Avrupa Nöroloji Akademisi Kongresi’nde Takdir Topladı

Avrupa Nöroloji Akademisi 3. Kongresi, Haziran 2017’de Amsterdam, Hollanda’da yapıldı. Doç. Dr. Amber Eker, Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade ve Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı uzmanı Dr. Suzan Ersoy kongrede yer aldı ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dört çalışma üzerine sunum yapıldı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Dr. Bahar Kaymakamzade’nin “EEG eğitiminde üç boyutlu baskı ile üretilen kafatası modeli” başlıklı bir konuşma yaptığını belirtti. Ayrıca, YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı tarafından basılmış kafatası modeli kullanılarak öğrencilerin yaptığı deneysel çalışmanın sonuçları özetlendi.

Sunum sırasında Doç. Bahar Kaymakamzade, Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı Medikal Sorumlusu Dr. Emil Mammadov, 3B baskı teknolojilerinin tıp ve eğitim alanındaki önemini vurguladı. Aynı zamanda 3B modelleme ve basma sürecinden de bahsedildi. Konuşmalarının sonunda doktorlar, YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı’nın devam eden projelerinin fotoğraflarını ve videolarını gösterdiler.

Genel olarak doktorlarımız kongre organizasyonunun kalite seviyesinden memnun kaldılar ve ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi‘nin 3B teknolojilerinde ve tıp alanındaki başarılarını temsil ettiler.