YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarının İlk Projesi Türkiye’de Sunuldu

YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı, ilk başarılı projesini Kasım 2015’te Antalya’daki 33. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi’nde sunma fırsatı bulmuştu. Laboratuvar, Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi kapsamında 2015 yılında araştırma ve faaliyetlerine başladı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, “Çocuk Cerrahisinde 3B Baskı Yönteminin Kullanılması: İlk İzlenimler” başlıklı çalışmayı sunan YDÜ 3D Laboratuarlarının kurucu ortağı Dr. Emil Mammadov ile röportaj düzenledi.

Dr. Emil şunları belirtti;

“3B baskıların sağlık sektörüne oldukça geç ulaşmış olmasına rağmen, gelişmemiz oldukça hızlıydı. 3B baskı ve tıp alanındaki en son gelişmelere ayak uydurmamız gerektiğine inanıyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi tarafından sağlanan bu sektörde araştırma yapma şansına müteşekkiriz. Çeşitli alanlarda üç farklı proje ile uğraşan bir laboratuvar haline geldik. Çalışmalarımızın sonuçlarını dünya ile paylaşmaya hazırız ve 3B baskı sektöründeki bilgi ve becerilerimizi geliştirmek için de çok istekliyiz. Kapılarımız her zaman bilime ilgi duyan ve bizimle araştırma yapmak isteyenlere açık.”