Yakın Doğu Üniversitesi, 34. Ulusal Pediatrik Cerrahi Kongresi Ve 7. Ulusal Pediatrik Üroloji Kongresi’nde Temsil Edildi

34. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ve 7. Ulusal Pediatrik Ürolojisi Kongresi 26-30 Ekim 2016 tarihlerinde Girne’de yapıldı. Katılımcılarının önde gelen pediatrik cerrahlar, Türkiye’den pediatrik ürologlar ve yurtdışındaki öğretim görevlileri olduğu kongrede, Yakın Doğu Üniversitesi, elde ettiği sosyal ve bilimsel başarıları anlattığı bir sunum yaptı.

YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarının kurucu üyeleri Dr. Emil Mammadov ve Makine Müh. Ersin Aytaç “Pediyatri Cerrahisinde 3B Baskı” paneline davetli konuşmacı olarak katıldı. Ersin Aytaç, 3B baskı tarihi hakkında faydalı bilgiler verdi, oluşum sürecini açıkladı ve mevcut projeler hakkında detayları anlattı. Ayrıca, Dr. Emil Mammadov, 3B baskı teknolojilerinin önemini, çalışma sürecini ve ameliyatlarda kendisine getirdiği kolaylıklardan söz etti. Dr. Mammadov, ağırlıklı olarak doku ve organ mühendisliği alanındaki çalışmaların önemine dikkat çekerek, 3B baskının vazgeçilmez rolünün altını çizdi.

Kongre boyunca YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı, katılımcılara fonksiyonel cerrahi aletler gibi tıbbi cihazların 3B baskı modellerini gösterdi. Ayrıca, misafirlere 3B baskıların canlı süreci de gösterildi.