Yakın Doğu Üniversitesi 3B Tasarım Ve Baskı Laboratuvarı, Veterinerlik Fakültesi Ve Hastane İşbirliği

Yakın Doğu Üniversitesi 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı, 2 yıldan fazla bir süredir Yakın Doğu Hastanesi ile çalışmaktadır. Laboratuvar, en başından beri çocuk cerrahı ve sağlık süpervizörü Yrd. Doç. Dr. Emil MAMMADOV ile işbirliği içinde. Birlikte birçok ameliyathane cihazı tasarladık ve ürettik.Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde sterilize edildi ve şu anda tıp fakültesindeki öğrenciler tarafından ve ameliyattaki doktorlar tarafından kullanılıyor. Göz doktoru, Prof. Koray KARADAYI ve Veterinerlik Fakültesinden Dr. Çağrı GÜLTEKİN, YDÜ 3B Tasarım ve Baskı Laboratuarı ile birlikte katarakt ameliyatı için devrim niteliğinde teknik araçlar ürettiler ve patent başvurusu için başvuruda bulunacağız.

Ayrıca, yakın zamanda Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi‘nde nörolog olan Doç. Dr. Bahar KAYMAKAMZADE, YDÜ 3B Tasarım ve Baskı laboratuvarı ile çalışırken bir insan derisinin 3B modelini CT taramasından 1: 1 ölçekte basmıştır. Bu modeli kullanarak öğrencilerine ders anlatmaya başladı. Dr. Bahar, ayrıca 24-27 Haziran 2017 tarihlerinde Amsterdam’da düzenlenen 3. Avrupa Nöroloji Akademisi Kongresi’nde 3B baskılı insan derisi üzerine bir sunum yaptı.
Doktora göre;

“Öğrencilerin önce teorik bilgi edinmeleri ve sonra bunları uygulamaya koymaları çok yararlı. Bu yüzden, 3B modelin kullanımı, pratik çalışmalarda çok yardımcı oldu.”

Yakın Doğu Üniversitesi 3B Tasarım ve Baskı Laboratuarı ve Yakın Doğu Hastanesi‘nin işbirliğinin ileriye doğru atılmış büyük bir adım olduğunu belirtmekte fayda var. Sadece 2 yıllık bir işbirliği olsa da, sonuçlar beklediğimizden daha büyük. Laboratuvarımızdaki son teknolojik icatların varlığı nedeniyle, YDÜ Hastanesinde çalışma süreçleri çok gelişti. Hızlı gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz ve dahası iyisi için çabalıyoruz ve en iyi 3B Laboratuvarlarından biri olma yolunda ilerliyoruz.