Yeni Bir Laboratuvar Doğdu

Mühendislik ve tıp, birbirinden tamamen farklı alanlardır. Günümüz dünyasında, tüm meslek grupları kendi alanlarında daha iyi sonuçlar almak için birbirleriyle etkileşime giriyor.

Kampüsümüz içerisinde, araştırma hastanesi olan bir üniversite olarak, meslekler arası işbirliğinin başlaması bekleniyordu.

Üniversitemiz, ilk 3B Yazıcısını aldıktan hemen sonra, Yrd. Doç. Emil Mammadov, YDÜ Robotik Laboratuvarı ile temasa geçti. Birkaç beyin fırtınası sonrası toplantı ekibi 3B basılmış cerrahi aletler üretmeye karar verdi.

Bir mühendis ve bir doktorun aynı dili konuşması kolay değildir. Çok fazla yanlış anlaşılma, veya hiç anlaşılmama gibi durumlar yaşanabilmektedir. Fakat eğer durum insanlık için faydalı olacak bir şey yaratmaksa, her problem çözülebilir.

Dil sorunu çözüldükten sonra ilk proje kararlaştırıldı ve sonraki projelerde birlikte çalışmak için, YDÜ Robotik Laboratuvarı ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi arasında karar verildi. Yakın Doğu Üniversitesi 3B Tasarım ve Baskı Laboratuvarı doğdu.